GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μελιτζάνες με πατάτες και πιπεριές στο φούρνο

Υλικά:

1 κιλό μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες

χοντρό αλάτι, για ξεπίκρισμα μελιτζάνας

1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο

5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες

790γρ ντοματάκια κονσέρβα

2 μεγάλα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

1300γρ πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες

3 κόκκινες  πιπεριές, χωρίς σπόρια, λεπτοκομμένες

5 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, λιωμένο

Διαδικασία:

Βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε 2 ταψιά και αλατίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια τις στεγνώνουμε και σκουπίζουμε το αλάτι με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα με τους χυμούς της και το θυμάρι και βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε, σπάζοντας την  ντομάτα με ένα κουτάλι, για 20 λεπτά μέχρι να μειωθεί μείγμα σε 2 1/2 φλ.

Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμάρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε 2 μεγάλα τηγάνια και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες λίγες-λίγες στα 2 τηγάνια και τηγανίζουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο, εάν χρειάζεται.

Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας.

Πάλι δουλεύοντας σε μερίδες, ρίχνουμε τις πατάτες στα 2 τηγάνια και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας.

Ρίχνουμε τις πιπεριές στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν.

Μεταφέρουμε τις πιπεριές σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. θυμάρι και περιχύνουμε με 1/2 φλ σάλτσα.

Απλώνουμε μετά τις μισές πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με  1 κ.σ. θυμάρι και περιχύνουμε 1/2 φλ σάλτσα.

Απλώνουμε όλες τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με  1 κ.σ. θυμάρι και περιχύνουμε 1/2 φλ σάλτσα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και πατάτες.

Ψήνουμε για 40 λεπτά, χωρίς να καλύψουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά,.

Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο και αφήνουμε για 15 λεπτά, πριν σερβίρουμε

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Εσπασε» μετά από πολύωρη κατάθεση και τα συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του και ομολόγησε ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.λίξε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα και σε κλειστά σινεμά οι πλήρως εμβολισμένοι με την εμφάνιση πιστοποιητικού - Ασθενείς παρουσιάζουν το σύνδρομο long covid με συμπτώματα ακόμη και πάνω . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που εμφανίζονται κυρίως σε νέους ανθρώπους, μετά τον εμβολιασμό τους με εμβόλια mRNA. Σύ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 516 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 321 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ το τελευταίο 2 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Να γίνει πιο έντονη η παρουσία του Κατακόλου στον τουρισμό μετά την αναφορά για προσέλευση κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή ζητά με επιστολή του, ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Δείτε την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση από τον ΣΚΕΑΝΑ: Μετά την αναβολή των εκλογών του ΣΚΕΑΝΑ, βάσει του ν. 4807/2021 (ΦΕΚ Α’ 96/11-06-2021) και μετά την αποχώρηση του προέδρου, κ. Στεργίου Σπυρίδωνος, ορίζεται ως νέος πρόεδρο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων κατασκεύασαν εξ αρχής και τοποθέτησαν σήμερα στην περιοχή του Δασυλλίου, πάγκο με σκίαστρο, για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που περιπολούν στην περιοχή, στο πλαίσ
Image
Image
© 2021 BEST Patra. All Rights Reserved.

Search