ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ημικρανία; Οι ειδικοί προτείνουν yoga και διαλογισμό

Οι τεχνικές μείωσης του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα, όπως ο διαλογισμός και η yoga, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων της ημικρανίας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το JAMA Internal Medicine.

Πότε διπλασιάζεται ο κίνδυνος ημικρανίας για τις γυναίκες

Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα γυναικών, περίπου στην ηλικία των σαράντα ετών, οι οποίες εκδήλωναν από τέσσερα έως είκοσι ημικρανικά επεισόδια τον μήνα.

Αυτό είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, καθώς οι γυναίκες πάσχουν συχνότερα συγκριτικά με τους άνδρες ενώ σύμφωνα με διαφορετική μελέτη, διαπιστώθηκε ότι μετά τα 42 χρόνια, ο κίνδυνος της ημικρανίας διπλασιάζεται.

Σύμφωνα με την δρ. Rebecca Erwin Wells από το Forest Baptist Health, επικεφαλής συγγραφέας της πρώτης μελέτης, τα δύο τρίτα των ασθενών δεν βρίσκουν ανακούφιση μέσω φαρμάκων, με τις τεχνικές μείωσης του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα να σχετίζεται με πολλές βελτιώσεις σε παθήσεις με χρόνιο πόνο.

Ενθαρρυντικά ευρήματα

Στα πλαίσια της μελέτης, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για οκτώ εβδομάδες. Η πρώτη δοκίμασε τον διαλογισμό και την yoga ενώ η δεύτερη έλαβε ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με τις ημικρανίες, το άγχος και άλλα κοινά αίτια.

Και οι δύο ομάδες είδαν μείωση στη συχνότητα της ημικρανίας, αλλά η ομάδα συνειδητοποίησης είχε πιο σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά:

Την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τα μειωμένα προβλήματα στην καθημερινότητα.

Την υψηλότερη αυτό-αποτελεσματικότητα.

Τον μειωμένο πόνο.

Τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης.

vita.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Μιχάλη ΚαρχιμάκηΣτην πολιτική, όπως και οπουδήποτε αλλού άλλωστε, δεν υπάρχει παρθενογένεση.Για να μιλήσουμε για το μέλλον πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό του τί δούλεψε και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την  Τρίτη  11-5-2021, από 8:30 έως 16:00, λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου, θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Ρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν τρεις ηλικιωμένοι που κολυμπούσαν στο Ρίο. Όλα συνέβησαν όταν ο ένας από αυτούς παρασύρθηκε από τα ρεύματα και καλούσε σε βοήθεια. Δύο άτομα που . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεννόηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό ενημερώνουν ότι στην εορτή του Αγ. Νικολάου Σπάτα θα τελεστή η θεία λειτουργία κεκλεισμένων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν τρεις ηλικιωμένοι που κολυμπούσαν στο Ρίο. Όλα συνέβησαν όταν ο ένας από αυτούς παρασύρθηκε από τα ρεύματα και καλούσε σε βοήθεια. Δύο άτομα που τον είδαν έσπευσαν ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιδειξίας, την περασμένη νύχτα, έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε νεαρές γυναίκες που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, στο Δοκίμι Αγρινίου.Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο περιστατικό μέσα σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Την Κυριακή 9 Μαΐου τα μαγαζιά μπορούν να είναι αν
Image
Image
© 2021 BEST Patra. All Rights Reserved.

Search