ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τραγουδιού για παιδιά

Έως τις 20 Ιουνίου 2021 μπορούν να καταθέτουν τις συμμετοχές τους οι συμμετέχοντες στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού για παιδική/ές φωνές στο πνεύμα του καρναβαλιού. Ο Διαγωνισμός αφορά τη σύνθεση παιδικού τραγουδιού στο πνεύμα του καρναβαλιού και απευθύνεται σε συνθέτες από όλη την Ελλάδα, που εμπνέονται από το Πατρινό Καρναβάλι, τη μεγάλη γιορτή της πόλης και της χώρας και συνθέτουν τα δικά τους πρωτότυπα τραγούδια. Απονέμονται χρηματικά έπαθλα 500 ευρώ για το Α΄ βραβείο, 300 ευρώ για το Β΄ βραβείο, 200 ευρώ για το Γ΄ βραβείο και αναμνηστικά διπλώματα. Τέλος, θα κυκλοφορήσει CD με τα καλύτερα τραγούδια.

Τον Διαγωνισμό συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, με φορέα υλοποίησης (σε ό,τι αφορά στο μουσικό μέρος) το Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τραγουδιού θα γίνει σε (2) κύκλους:

Α΄ Κύκλος: Τέλος Οκτωβρίου 2021

Β΄ Κύκλος (τελικός): Φεβρουάριος 2022

2.Μπορούν να λάβουν μέρος με ένα έργο, συνθέτες από όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

3.Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν δελτίο συμμετοχής που να περιλαμβάνει στοιχεία του συνθέτη (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, email) και το τραγούδι (μουσικό υλικό για πιάνο και φωνή/-ές) στη Γραμματεία του Διαγωνισμού έως την Κυριακή 20η Ιουνίου 2021 μαζί με ένα σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα.

4.Οι συνθέτες στις αιτήσεις τους θα αναφέρουν εάν επιθυμούν να δηλώσουν συγκεκριμένο ερμηνευτή/-ές. Σε διαφορετική περίπτωση, η Επιτροπή του Διαγωνισμού θα επιλέξει (κατόπιν ακρόασης) την καλύτερη δυνατή ερμηνεία από τις προτάσεις – αιτήσεις των μουσικών φορέων της πόλης.

5.Οι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και τελικά αποσύρονται πρέπει να το κάνουν εγκαίρως γνωστό στη Γραμματεία του Διαγωνισμού

6.Όλες οι φάσεις του Διαγωνισμού μπορούν να μαγνητοφωνηθούν, μαγνητοσκοπηθούν και αναμεταδοθούν καθοιονδήποτε τρόπο (ραδιόφωνο, τηλεόραση, CD), χωρίς καμία αμοιβή για τους υποψήφιους.

7.Οι υποψήφιοι, το έργο των οποίων θα επιλεγεί για τον Β’ Κύκλο (τελικό) ο οποίος θα λάβει χώρα στην Πάτρα τον Φεβρουάριο 2022, πρέπει να στείλουν ενορχηστρωμένο (πάρτες και παρτιτούρα) το έργο έως τη 15η Δεκεμβρίου 2021.

8.Η ενορχήστρωση των τραγουδιών είναι: πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς, παραδοσιακά όργανα (μαντολίνο, ούτι, λαούτο, βιολί, σαντούρι, κρουστά). Η επιλογή  των οργάνων (από τον παραπάνω πίνακα) είναι ελεύθερη για κάθε συνθέτη.

9.Η Εξεταστική Επιτροπή είναι πενταμελής.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

1.Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: 500 ΕΥΡΩ

2.Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: 300 ΕΥΡΩ

3.Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: 200 ΕΥΡΩ

4.3 ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

5.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ 12 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΕ CD ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΗΠ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

 

ΑΙΤΗΣΗ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το δελτίο συμμετοχής του υποψήφιου πρέπει να περιλαμβάνει το έργο, όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, ΤΚ, email, Βιογραφικό (προαιρετικό) και να αποσταλεί είτε ηλεκτρονικά, με θέμα «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ Ή ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ» στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

είτε ταχυδρομικώς στη Διεύθυνση Αράτου 10, ΤΚ 26221, με την ένδειξη ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοτικό Ωδείου: 2610 271087

Γραφείο Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ιστοσελίδα: www.carnivalpatras.gr / email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Εσπασε» μετά από πολύωρη κατάθεση και τα συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του και ομολόγησε ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.λίξε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα και σε κλειστά σινεμά οι πλήρως εμβολισμένοι με την εμφάνιση πιστοποιητικού - Ασθενείς παρουσιάζουν το σύνδρομο long covid με συμπτώματα ακόμη και πάνω . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που εμφανίζονται κυρίως σε νέους ανθρώπους, μετά τον εμβολιασμό τους με εμβόλια mRNA. Σύ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 516 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 321 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ το τελευταίο 2 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Να γίνει πιο έντονη η παρουσία του Κατακόλου στον τουρισμό μετά την αναφορά για προσέλευση κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή ζητά με επιστολή του, ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Δείτε την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση από τον ΣΚΕΑΝΑ: Μετά την αναβολή των εκλογών του ΣΚΕΑΝΑ, βάσει του ν. 4807/2021 (ΦΕΚ Α’ 96/11-06-2021) και μετά την αποχώρηση του προέδρου, κ. Στεργίου Σπυρίδωνος, ορίζεται ως νέος πρόεδρο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων κατασκεύασαν εξ αρχής και τοποθέτησαν σήμερα στην περιοχή του Δασυλλίου, πάγκο με σκίαστρο, για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που περιπολούν στην περιοχή, στο πλαίσ
Image
Image
© 2021 BEST Patra. All Rights Reserved.

Search