Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ε.Ι.Ν.Α.: Πότε θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την Παθολογική του Νοσοκομείο Πύργου;

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφαλείας, τόσο για τους γιατρούς όσο και τους ασθενείς.

Μπαίνουμε αισίως στον τρίτο μήνα που η κλινική καλείται να λειτουργήσει με έναν μόνο παθολόγο και συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς μετακινήσεων με εντέλλεσθε παθολόγων από δομές άλλων δομών, κυρίως νοσοκομείων της Πάτρας. Υπενθυμίζουμε την δημόσια προσωπική δέσμευση του κου Καρβέλη στις 10/05/21, στα πλαίσια σύσκεψης μετά από κινητοποίηση των συναδέλφων παθολόγων, της Ε.Ι.Ν.Α, Ένωσης Νοσοκ., Γιατρών Πύργου, Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, Ι.Σ.Π και άλλων φορέων ότι όχι μόνο θα επιτάχυνε τις διαδικασίες προκήρυξης πέντε μόνιμων θέσεων επιμελητών Α’ παθολογίας για το Νοσοκομείο Πύργου, αλλά θα ζητούσε και τον χαρακτηρισμό του ως άγονο προκειμένου να δοθούν επιπλέον κίνητρα για τη στελέχωσή του.

Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει αρκετές επισκέψεις και σχετικές αόριστες εξαγγελίες για επίλυση του ζητήματος τόσο από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Κωτσιόπουλο, όσο και - πιο πρόσφατα – του κου Κοντοζαμάνη, στην ίδια κατεύθυνση με την παραπάνω. Ο χρόνος όμως πιέζει και δεν επιτρέπει άλλες κωλυσιεργίες.  Είναι ανεπίτρεπτο και ανεύθυνο ένας ολόκληρος νομός για τρίτο συνεχόμενο μήνα να παραμένει στον αέρα χωρίς παθολογική κλινική, όταν μάλιστα αναμένεται αύξηση της προσέλευσης λόγω τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα τα νοσοκομεία της Πάτρας να στερούνται παθολόγων όταν προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να επανέλθουν στην πρότερη φυσιολογική λειτουργία τους

Πότε ακριβώς θα προκηρυχθούν οι 5 θέσεις;

Πότε ακριβώς θα χαρακτηριστεί άγονο το νοσοκομείο Πύργου;

Απαιτούμε δημόσιες γραπτές δεσμεύσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τον κο Κοντοζαμάνη.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Εσπασε» μετά από πολύωρη κατάθεση και τα συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του και ομολόγησε ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.λίξε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα και σε κλειστά σινεμά οι πλήρως εμβολισμένοι με την εμφάνιση πιστοποιητικού - Ασθενείς παρουσιάζουν το σύνδρομο long covid με συμπτώματα ακόμη και πάνω . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που εμφανίζονται κυρίως σε νέους ανθρώπους, μετά τον εμβολιασμό τους με εμβόλια mRNA. Σύ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 516 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 321 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ το τελευταίο 2 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Να γίνει πιο έντονη η παρουσία του Κατακόλου στον τουρισμό μετά την αναφορά για προσέλευση κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή ζητά με επιστολή του, ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Δείτε την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση από τον ΣΚΕΑΝΑ: Μετά την αναβολή των εκλογών του ΣΚΕΑΝΑ, βάσει του ν. 4807/2021 (ΦΕΚ Α’ 96/11-06-2021) και μετά την αποχώρηση του προέδρου, κ. Στεργίου Σπυρίδωνος, ορίζεται ως νέος πρόεδρο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων κατασκεύασαν εξ αρχής και τοποθέτησαν σήμερα στην περιοχή του Δασυλλίου, πάγκο με σκίαστρο, για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που περιπολούν στην περιοχή, στο πλαίσ
Image
Image
© 2021 BEST Patra. All Rights Reserved.

Search