Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΝΑ για Παθολογική Πύργου: Δεν θα πληρώσουν τα σπασμένα σας γιατροί και ασθενείς

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρει:

Κρούουμε  τον κώδωνα του κινδύνου για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πύργου το οποίο οδηγείται προς πλήρη διάλυση. Εκτός από την χρόνια υποστελέχωση και υποβάθμιση, η απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου έχει εξαναγκάσει σε φυγή πολλούς γιατρούς (συνολικά 15) τον τελευταίο χρόνο.

Η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής και του ΤΕΠ έχει τιναχτεί στον αέρα. Έχει απομείνει μόλις ένας (1) Παθολόγος μετά την εξώθηση σε παραίτηση των τριών (3) άλλων Παθολόγων, για ένα νοσοκομείο που νοσηλεύει σε καθημερινή βάση πολλές δεκάδες ασθενών, covid και non-covid, (100 την προηγούμενη εβδομάδα), που εφημερεύει καθημερινά για επείγοντα περιστατικά και  διαθέτει και εμβολιαστικό κέντρο για τον γενικό πληθυσμό, για έναν νομό 160.000 κατοίκων.

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί όλο αυτό το διάστημα να φροντίσουν για τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και αντί να παρέμβουν έγκαιρα και να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες του διοικητή που έχει δώσει τη χαριστική βολή στο νοσοκομείο, δίνουν εντολές αναγκαστικής μετακίνησης Παθολόγων από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας (Π.Γ.Ν.Π και Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας») οξύνοντας έτσι τις ελλείψεις στα δύο αυτά νοσοκομεία και ιδιαίτερα στο Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας».

Οι μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπάρχει μια άσπρη ρόμπα, ένα ονοματεπώνυμο γιατρού στο εφημεριακό πρόγραμμα. Είναι συνειδητή κοροϊδία των πολιτών της Ηλείας από την κυβέρνηση ότι το «αδιέξοδο άρθηκε» για να κατευνάσει την κοινή γνώμη, για να μην αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι έβαλε λουκέτο σε μια ολόκληρη κλινική.

Αν τους ένοιαζε πραγματικά η ασφαλής επαναλειτουργία της Παθολογικής κλινικής, θα προκήρυσσαν με κατεπείγουσες διαδικασίες (τόσες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου άλλωστε έχουν ψηφίσει με πρόφαση την πανδημία) μαζικά και ταυτόχρονα μόνιμες θέσεις Παθολόγων, με παράλληλο χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου ως άγονο, με επιπλέον μισθολογικά και επιστημονικά κίνητρα για την άμεση στελέχωσή του.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, οι φορείς και τα σωματεία της περιοχής έχουν έγκαιρα και επανειλημμένα προειδοποιήσει, αλλά αυτές οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν από τους αρμόδιους.

Να βρεθούν  άμεσες, μόνιμες  και οριστικές λύσεις στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργήσατε. Δεν ανεχόμαστε να μετακυλήσετε για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες και ανεπάρκειές σας στους γιατρούς. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά μετακίνηση, προσωρινή ή μόνιμη, συναδέλφων από τα νοσοκομεία της Πάτρας. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούμε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και πρωτίστως την ασφαλή περίθαλψη των ασθενών.

Από κοινού με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου και αντιπροσωπεία της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ την Δευτέρα 10/5 στις 12μιση απαιτώντας:

·       Άμεση στελέχωση της Παθολογικής Πύργου με επαρκή αριθμό μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες, με επιπλέον επιστημονικά και μισθολογικά κίνητρα

·       Να λυθεί επιτέλους το θέμα της κακοδιοίκησης του νοσοκομείου Πύργου

·       Να ακυρωθούν τα απαράδεκτα εντέλλεσθε προς τους γιατρούς των νοσοκομείων Π.Γ.Ν. Πατρών και Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας»

 

Κηρύσσουμε στάση εργασίας την Δευτέρα 10/5 12μμ-3μμ για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους,  τα σωματεία και τους φορείς των δύο νομών σε δυναμική κινητοποίηση απέναντι στις πολιτικές που βάζουν λουκέτα και διαλύουν τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Εσπασε» μετά από πολύωρη κατάθεση και τα συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του και ομολόγησε ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.λίξε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα και σε κλειστά σινεμά οι πλήρως εμβολισμένοι με την εμφάνιση πιστοποιητικού - Ασθενείς παρουσιάζουν το σύνδρομο long covid με συμπτώματα ακόμη και πάνω . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που εμφανίζονται κυρίως σε νέους ανθρώπους, μετά τον εμβολιασμό τους με εμβόλια mRNA. Σύ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 516 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 321 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ το τελευταίο 2 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Να γίνει πιο έντονη η παρουσία του Κατακόλου στον τουρισμό μετά την αναφορά για προσέλευση κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή ζητά με επιστολή του, ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Δείτε την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση από τον ΣΚΕΑΝΑ: Μετά την αναβολή των εκλογών του ΣΚΕΑΝΑ, βάσει του ν. 4807/2021 (ΦΕΚ Α’ 96/11-06-2021) και μετά την αποχώρηση του προέδρου, κ. Στεργίου Σπυρίδωνος, ορίζεται ως νέος πρόεδρο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων κατασκεύασαν εξ αρχής και τοποθέτησαν σήμερα στην περιοχή του Δασυλλίου, πάγκο με σκίαστρο, για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που περιπολούν στην περιοχή, στο πλαίσ
Image
Image
© 2021 BEST Patra. All Rights Reserved.

Search