Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό ατύχημα στην Πάτρα - Κόπηκε το δάχτυλο εργαζόμενου σε εργοστάσιο

Εργατικό ατύχημα καταγγέλλει με επιστολή του στα μμε, το ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ 

 

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου:

 

Το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν Αχαΐας καταγγέλλει το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στο εργοστάσιο .... όταν το δάχτυλο , συναδέλφου μας πιάστηκε σε  μηχανή εν ώρα εργασίας και ακρωτηριάστηκε . 

 

Η εντατικοποίηση της εργασίας η πίεση να συνεχίζεται απρόσκοπτα η ,  παραγωγή σε βάρος της υγείας μας οι τραγικές ελλείψεις και η ,  ανεπάρκεια μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς η ,  υποστελέχωση και απαξίωση από το κράτος των ελεγκτικών  μηχανισμών είναι οι αιτίες της τεράστιας αύξησης των εργατικών ,  ατυχημάτων με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις  οικογένειές τους. 

 

Ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς έχει  και η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι  οποίες προκλητικά αφήνουν τους εργοδότες να λειτουργούν ασύδοτα ως  προς την μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας Με την υποστελέχωση .  έχουν καταστήσει πρακτικά ανενεργό το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας . 

 

Όλα αυτά δεν είναι αποτελέσματα κακής διαχείρισης αλλά συνειδητή  επιλογή Όλα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των .  επιχειρηματιών. 

 

Πολλοί από μας μπορεί να σκεφτούν ότι ήταν « » η κακιά η ώρα ή ότι ο  εργαζόμενος ήταν « ». απρόσεκτος και την πάτησε από βλακεία του Είμαστε σίγουροι ότι και η εργοδοσία αρκετά έντεχνα αυτό ακριβώς λέει τούτη τη  στιγμή Σας καλούμε όμως να αναρωτηθείτε πόσες φόρες όλοι μας έχουμε .  κάνει κάτι που δεν έπρεπε κάτι που μπορούσε να επιφέρει τον ,  τραυματισμό μας για να προλάβουμε να βγει απρόσκοπτα η παραγωγή  και να μην σταματήσουμε τη μηχανή Δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο .  αυτή η κατάσταση ! 

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ! 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ! 

 

Το συνδικάτο απαιτεί :

 

∙ Άμεση παρέμβαση του ΣΕΠΕ στον τόπο του ατυχήματος για να  καταγραφεί ως εργατικό ατύχημα . 

 

∙ Άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και  σχεδιασμένες μηχανικές μετατροπές σε επικίνδυνα  μηχανήματα ή σημεία αυξημένου κινδύνου. 

 

∙ Τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας και της  ασφάλειας των εργαζομένων. 

 

Μπροστά και στη νέα κατάσταση, που και με νόμο θέλουν να καταργηθεί το  8ωρο, τα περιστατικά αυτά θα πολλαπλασιαστούν, αν τους αφήσουμε και  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ! 

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ! ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ! 

 

 ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη επιτυχία των λιμενικών αρχών της Πάτρας καθώς εντοπίστηκαν 22,5 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση επικράτησε στην  Πλατεία Μαρούδα όταν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον 2ο όροφο σημειώθηκε έκρηξη φιάλης υγραερίου. Εκείνη την στιγμή βρισκόταν μέσα ένας άνδρας 57 ετών . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο τεχνίτες έχασαν τη ζωή τους στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ, όταν για άγνωστο λόγο έπεσαν στο έδαφος ενώ ήταν ανεβασμένοι σε καλάθι και εργάζονταν σε υψόμετρο στον πύργο ψύξης τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας 67 ετών έχασε την ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα στον Κακόβατο του δήμου Ζαχάρως . Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες σε αυλή σπιτιού, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση επικράτησε στην  Πλατεία Μαρούδα όταν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον 2ο όροφο σημειώθηκε έκρηξη φιάλης υγραερίου. Εκείνη την στιγμή βρισκόταν μέσα ένας άνδρας 57 ετών ο οποίος υπέστη σοβα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας 67 ετών έχασε την ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα στον Κακόβατο του δήμου Ζαχάρως . Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες σε αυλή σπιτιού, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το τρακτέρ το οπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Στο πλαίσιο των προχωρημένων επαφών και συναντήσεων της Δημοτικής Αρχής Καλαβρύτων για την υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας Αεροδιαδρόμου ελαφρών και εκπαιδευτικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύσκ
Image
Image
© 2021 BEST Patra. All Rights Reserved.

Search