ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Το καλοκαίρι έρχεται και οι ναυαγοσώστες πιάνουν τα πόστα τους!

Στις αρχές Ιουνίου οι ναυαγοσώστες παίρνουν θέση στις παραλίες της Πάτρας και ξεκινούν την παροχή των ναυαγοσωστικών υπηρεσιών προς τους εκατοντάδες λουόμενους που το καλοκαίρι θα κάνουν τα μπάνια τους.

Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής και για αυτό τον λόγο έτρεξε φέτος από νωρίς τον διαγωνισμό, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που χρειάζονται.

Μέσα από τον διαγωνισμό αυτόν θα προκύψει η ναυαγοσωστική σχολή που θα γίνει και ο ανάδοχος του όλου έργου, το οποίο φτάνει τις 277.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός προβλέπει δέκα θέσεις ναυαγοσωστών για τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του δήμου που ως γνωστόν η ακτογραμμή του εκτείνεται από την Ροδινή και φτάνει έως τα Καμίνια.

Κατά συνέπεια είναι αδύνατον για τον δήμο να καλύψει όλες τις παραλίες της επικράτειας του, καθώς και η ίδια η νομοθεσία αναφέρεται μόνο στις πολυσύχναστες παραλίες.

Η κατανομή των θέσεων με βάση το παραπάνω δεδομένο έχει ως εξής: Στην Πλαζ θα είναι δύο ναυαγοσώστες, στα Βραχνέικα δύο ακόμα, ένας στο Ακταίο, ένας στον Άγιο Βασίλη, ένας στις Δάφνες, ένας στον Καστελόκαμπο, ένας στο Ρίο και ένας στον Ψαθόπυργο.

Σύμφωνα με τους όρους της κείμενης νομοθεσίας οι ναυαγοσώστες θα εργάζονται από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ θα βρίσκονται στα πόστα τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κομβικό σημείο για να βρίσκονται οι ναυαγοσώστες εγκαίρως στις θέσεις τους και να μην υπάρξει η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί τα περασμένα χρόνια, είναι να μην σημειωθεί κάποια ένσταση από τον διαγωνισμό που θα προκύψει.

Πάτρα: Το καλοκαίρι έρχεται και οι ναυαγοσώστες πιάνουν τα πόστα τους! 

Από πόρους του δήμου

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κόστος του έργου καλύπτεται όλο από τους πόρους του δήμου, χωρίς να υπάρχει μέχρι ώρας κάποια βοήθεια από το κράτος, παρά το σχετικό αίτημα που έχει υποβληθεί, αλλά και την αναφορά που έχει γίνει για το όλο θέμα στην ΚΕΔΕ.

Πάντως, η παρουσία των ναυαγοσωστών στις παραλίες της Πάτρας, είναι απαραίτητη αφού τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά περιστατικά πνιγμών, αλλά και αρκετές διασώσεις που θα δεν θα είχαν επιτευχθεί αν δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες.

Άλλωστε, ο κόσμος από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και μετά, αποφεύγει τις μεγάλες μετακινήσεις και κάνει τα μπάνια του κυρίως στις κοντινές παραλίες της Πάτρας που γεμίζουν από λουόμενους από τις αρχές του καλοκαιριού έως στο τέλος του.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Μιχάλη ΚαρχιμάκηΣτην πολιτική, όπως και οπουδήποτε αλλού άλλωστε, δεν υπάρχει παρθενογένεση.Για να μιλήσουμε για το μέλλον πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό του τί δούλεψε και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την  Τρίτη  11-5-2021, από 8:30 έως 16:00, λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου, θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Ρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν τρεις ηλικιωμένοι που κολυμπούσαν στο Ρίο. Όλα συνέβησαν όταν ο ένας από αυτούς παρασύρθηκε από τα ρεύματα και καλούσε σε βοήθεια. Δύο άτομα που . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεννόηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό ενημερώνουν ότι στην εορτή του Αγ. Νικολάου Σπάτα θα τελεστή η θεία λειτουργία κεκλεισμένων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν τρεις ηλικιωμένοι που κολυμπούσαν στο Ρίο. Όλα συνέβησαν όταν ο ένας από αυτούς παρασύρθηκε από τα ρεύματα και καλούσε σε βοήθεια. Δύο άτομα που τον είδαν έσπευσαν ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιδειξίας, την περασμένη νύχτα, έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε νεαρές γυναίκες που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, στο Δοκίμι Αγρινίου.Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο περιστατικό μέσα σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Την Κυριακή 9 Μαΐου τα μαγαζιά μπορούν να είναι αν
Image
Image
© 2021 BEST Patra. All Rights Reserved.

Search