ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης στον Ερύμανθο

Τρία σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, δύο σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Ερυμάνθου και του Δημοτικού καταστήματος στη Χαλανδρίτσα, εντάχθηκαν στον προσωρινό Πίνακα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το Πρόγραμμα «Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ειδικότερα, στον προσωρινό Πίνακα των 28 προτάσεων που αξιολογήθηκαν από την Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τρεις αφορούν τον Δήμο Ερυμάνθου και συγκεκριμένα:

- «Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας για το σχολικό συγκρότημα Γυμνάσιο- Λυκειακές τάξεις Φαρρών Δήμου Ερυμάνθου» με επιλέξιμη δαπάνη 861.000,00 ευρώ,

- «Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας για το σχολικό συγκρότημα Σταυροδρομίου» με επιλέξιμη δαπάνη 833.000 ευρώ, και

- «Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας για το Δημοτικό Κατάστημα και το Γυμνάσιο- Λυκειακές τάξεις Χαλανδρίτσας» με επιλέξιμη δαπάνη 954.000,00 ευρώ.

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης προβλέπουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην αντικατάσταση των λαμπτήρων, στην θερμομόνωση, στην αντικατάσταση των κουφωμάτων, κ.ά. διαμορφώνοντας ασφαλείς και καλύτερες συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον και επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη για την θετική αξιολόγηση των προτάσεων που είχαμε υποβάλει στη συγκεκριμένη δράση, η οποία είναι πολύ σημαντική αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για παλαιά κτίρια, συνεπώς και ενεργοβόρα. Με την ένταξη των τριών έργων στο πρόγραμμα βελτιώνονται οι συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αναβαθμίζεται το περιβάλλον. Είναι ένα πρώτο βήμα που γίνεται για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου μας και τον εκσυγχρονισμό τους, ενώ στόχος μας είναι να ενταχθούν σε αντίστοιχα προγράμματα κι άλλα σχολικά συγκροτήματα. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου που ωρίμασαν με πολύ μεγάλη προσπάθεια την πρόταση καθώς και τις Υπηρεσίες του Δήμου για την υποβολή της πρότασης», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

 

Εκ του Δήμου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη επιτυχία των λιμενικών αρχών της Πάτρας καθώς εντοπίστηκαν 22,5 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση επικράτησε στην  Πλατεία Μαρούδα όταν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον 2ο όροφο σημειώθηκε έκρηξη φιάλης υγραερίου. Εκείνη την στιγμή βρισκόταν μέσα ένας άνδρας 57 ετών . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο τεχνίτες έχασαν τη ζωή τους στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ, όταν για άγνωστο λόγο έπεσαν στο έδαφος ενώ ήταν ανεβασμένοι σε καλάθι και εργάζονταν σε υψόμετρο στον πύργο ψύξης τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας 67 ετών έχασε την ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα στον Κακόβατο του δήμου Ζαχάρως . Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες σε αυλή σπιτιού, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση επικράτησε στην  Πλατεία Μαρούδα όταν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον 2ο όροφο σημειώθηκε έκρηξη φιάλης υγραερίου. Εκείνη την στιγμή βρισκόταν μέσα ένας άνδρας 57 ετών ο οποίος υπέστη σοβα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας 67 ετών έχασε την ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα στον Κακόβατο του δήμου Ζαχάρως . Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες σε αυλή σπιτιού, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το τρακτέρ το οπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Στο πλαίσιο των προχωρημένων επαφών και συναντήσεων της Δημοτικής Αρχής Καλαβρύτων για την υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας Αεροδιαδρόμου ελαφρών και εκπαιδευτικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύσκ
Image
Image
© 2021 BEST Patra. All Rights Reserved.

Search