ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ - Αδέσποτα: Άλλοι δήμοι τα καταφέρνουν, η Πάτρα αδιαφορεί

Στη διαπίστωση πως πολλοί δήμοι ανά την επικράτεια έχουν προσεγγίσει το ζήτημα των αδέσποτων ζώων αποτελεσματικά, ασχολούμενοι με ευαισθησία, συνεργαζόμενοι με τους γνώστες και πρόθυμους να συνεισφέρουν και αξιοποιώντας δυνατότητες, πόρους και εργαλεία κατέληξε η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε πρόσφατα το σπιράλ, στο πλαίσιο της καταγραφής καλών πρακτικών και ιδεών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Το ενδιαφέρον, η προθυμία και η ενασχόληση με το θέμα, λείπουν, δυστυχώς, από τη διοίκηση του Δήμου Πατρέων. Παρότι οι υποχρεώσεις των Δήμων είναι σαφείς, η δημοτική αρχή δεν τις εκπληρώνει, κατ’ εξακολούθηση. Οι ανάγκες για λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου, στειρώσεις, καταφύγιο αδέσποτων για προσωρινή φιλοξενία είναι συγκεκριμένες και διαρκείς. Το ίδιο και η ανάγκη εγκαθίδρυσης μιας μόνιμης σχέσης συνεργασίας με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Όπως προέκυψε από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση το ζήτημα είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά απαιτείται ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση. Τίποτε από αυτά δεν υπάρχει στην περιοχή μας. Μόνο διαχρονική αδιαφορία και αδράνεια και μία μόνιμη επωδός για την έλλειψη πόρων. Και γεννάται το εύλογο ερώτημα: «Άλλοι δήμοι πως τα καταφέρνουν;».

 

Η απάντηση βρίσκεται σε μία σειρά από πρωτοβουλίες που το σπιράλ επικροτεί και ζητά από τη δημοτική αρχή να τις προχωρήσει και στην περιοχή μας: πρότυπες υποδομές, υπηρεσίες και διαδικασίες, συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, αναζήτηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και ένταξη σε προγράμματα, αξιοποίηση εθελοντισμού και προσφοράς υπηρεσιών από ιδιώτες, άντληση δωρεών και χορηγιών με όρους και κανόνες. Η δημοτική αρχή οφείλει να ασχοληθεί με τα αδέσποτα ζώα με ευαισθησία. Το οφείλει τόσο στα ζώα, όσο και στους ανθρώπους της πόλης. Έχει υποχρέωση, όχι μόνο έναντι του νόμου, αλλά και έναντι της κοινωνίας".

 

Στη συζήτηση –που συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Ορφανού- συμμετείχαν η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, η υπεύθυνη για τα ζώα εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου, το ιδρυτικό μέλος της Φιλοζωικής Ένωσης «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας», Άρτεμις Δημητροπούλου, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Πετρόπουλος, και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδας, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε σημαντικά αποσπάσματα της ανοικτής συζήτησης που διοργάνωσε το σπιράλ για τα αδέσποτα:  

 

https://youtu.be/MNKDZfDcefE

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Μιχάλη ΚαρχιμάκηΣτην πολιτική, όπως και οπουδήποτε αλλού άλλωστε, δεν υπάρχει παρθενογένεση.Για να μιλήσουμε για το μέλλον πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό του τί δούλεψε και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την  Τρίτη  11-5-2021, από 8:30 έως 16:00, λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου, θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Ρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν τρεις ηλικιωμένοι που κολυμπούσαν στο Ρίο. Όλα συνέβησαν όταν ο ένας από αυτούς παρασύρθηκε από τα ρεύματα και καλούσε σε βοήθεια. Δύο άτομα που . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεννόηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό ενημερώνουν ότι στην εορτή του Αγ. Νικολάου Σπάτα θα τελεστή η θεία λειτουργία κεκλεισμένων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν τρεις ηλικιωμένοι που κολυμπούσαν στο Ρίο. Όλα συνέβησαν όταν ο ένας από αυτούς παρασύρθηκε από τα ρεύματα και καλούσε σε βοήθεια. Δύο άτομα που τον είδαν έσπευσαν ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιδειξίας, την περασμένη νύχτα, έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε νεαρές γυναίκες που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, στο Δοκίμι Αγρινίου.Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο περιστατικό μέσα σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Την Κυριακή 9 Μαΐου τα μαγαζιά μπορούν να είναι αν
Image
Image
© 2021 BEST Patra. All Rights Reserved.

Search