ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μπορούν, αλλά μάλλον δεν τους ενδιαφέρει...

Είναι πρωτάκουστο: Επί μία επταετία η δημοτική αρχή του ΚΚΕ στην πόλη μας,  την Πάτρα, αγωνίζεται θεωρητικά βέβαια (αφού δεν πραγματοποίησε ούτε μία πορεία) για να λύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Ουσιαστικά δεν την ενδιαφέρει το ζήτημα ή το θεωρεί δευτερεύον, αφού δεν έχει ιδιαίτερη πολιτική χροιά, δηλαδή δεν έχει να κάνει με τους εργάτες και το κεφάλαιο, με τον καπιταλισμό και το ΝΑΤΟ και με όλες αυτές τις ιδεοληψίες του 19ου αιώνα .

Επί δημαρχίας Ανδρέα Φούρα, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, το 2009 υπογράψαμε μια σύμβαση με το διοικητικό συμβούλιο του φορέα του Πανεπιστημίου Πατρών που διαχειριζόταν τα αδέσποτα και έτσι υπήρξε μια άριστη διαχείριση του όλου ζητήματος. Με την κίνησή μας αυτή έγινε η συλλογή και των αδεσπότων που διαχειριζόταν φιλοζωικός σύλλογος σε κατασκευή που είχε  δημιουργήσει στην παραλία, στον χώρο περίπου  που βρίσκεται το περίφημο νότιο πάρκο. Επίσης υπήρχε τηλέφωνο επικοινωνίας των πολιτών για την περισυλλογή, στείρωση καθώς και δυνατότητα παράδοσης  κάποιου σκύλου που δεν επιθυμούσε να τον κρατήσει ο ιδιοκτήτης του.

Η σύμβαση προέβλεπε την εργασία την οποία αναλάμβανε το Πανεπιστήμιο και την καταβολή από τον Δήμο ενός αντίστοιχου χρηματικού ποσού. Την διετία 2009-10 στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης η ενίσχυση του δήμου για τα αδέσποτα ήταν μηδενική. Παρ' όλες αυτές τις δυσκολίες με τα πενιχρά έσοδα του δήμου, με ευαισθησία απέναντι στα ζώα αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών λύσαμε το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι τότε.

Σήμερα το κράτος χρηματοδοτεί τον δήμο για να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα.

Η παράταξη του ΚΚΕ στον δήμο Πατρέων τι κάνει;

Και τα χρήματα εισπράττει και το πρόβλημα δεν λύνει.

Μου κάνει εντύπωση. Δεν έχουν την ικανότητα να προκηρύξουν ένα διαγωνισμό και να αναθέσουν σε ιδιώτη την όλη εργασία;

Υπάρχουν στην πόλη μας ιδιωτικές οργανωμένες εγκαταστάσεις  φιλοξενίας και φύλαξης σκύλων που ίσως να είναι σε θέση να αναλάβουν το έργο.

Το κομματικό όμως και ιδεολογικό υπόβαθρο το επιτρέπει;

Μέχρι σήμερα όχι.

Η απάντηση στο πρόβλημα είναι η εκκωφαντική σιωπή της δημοτικής αρχής.

Εδώ πάει η παροιμία: Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε.

Καληνύχτα σας συμπολίτες μου.

*Ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος είναι πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει ξανά σήμερα (07.05.2021) για να «χαράξει» τον οδικό χάρτη του ανοίγματος από τις 15 Μαΐου και μετά, αφού στα όσα έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα δεν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιδειξίας, την περασμένη νύχτα, έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε νεαρές γυναίκες που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, στο Δοκίμι Αγρινίου.Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Την Κυριακή 9 Μαΐου τα μαγαζιά . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιδειξίας, την περασμένη νύχτα, έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε νεαρές γυναίκες που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, στο Δοκίμι Αγρινίου.Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο περιστατικό μέσα σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Την Κυριακή 9 Μαΐου τα μαγαζιά μπορούν να είναι αν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρει:Κρούουμε  τον κώδωνα του κινδύνου για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πύργου το οποίο οδηγείται προς πλήρη διάλυση. Εκτός
Image
Image
© 2021 BEST Patra. All Rights Reserved.

Search